Милош Перуновић побједник шаховског турнира у Шипрагама

Велемајстор Милош Перуновић из Србије побједник је деветог Међународног шаховског турнира у Шипрагама.

Перуновић је у врло јакој конкуренцији остварио учинак од 7,5 бодова из девет партија.

Исти учинак су имали другопласирани хрватски велемајстор Зденко Кожул, као и трећепласирани велемајстор Мор Георг из Словеније, али су у додатном бодовању били за нијансу слабији.

Ово је један од најјачих једнодневних турнира у региону са највећим наградним фондом и поносан сам што сам у конкуренцији олимпијских репрезентативаца и европских и свјетских освајача медања освојио прво мјесто“, истакао је побједник турнира Перуновић.

Турнир је повлачењем првог потеза свечано отворио начелник општине Котор Варош Зденко Сакан, који је изразио задовољство што овај турнир из године у годину окупља врхунске шахисте из региона.

Награђени су и играчи до десете позиције, а додијељено је и седам специјалних награда.

Епитет најбољег домаћег такмичара понио је Драган Станковић, који је уједно био и најуспјешнији омладинац, а у укупном пласману је заузео одлично десето мјесто, док је најбоља шахисткиња била Лидија Благојевић из Црне Горе.

На јучерашњем турниру учествовало је 149 такмичара из седам држава, међу којим 11 велемајстора и пет интернационална мајстора, као и девет ФИДЕ мајстора.

Турнир је одржан поводом Дана мјесне заједнице Шипраге у оквиру Пословне јединице Рибњак, а под покровитељством Фондације “Лука” Бањалука, која је обезбиједила новчане награде за најуспјешније шахисте.

Награде најупсјешнијим такмичарима уручила је директор турнира Свјетлана Рачић.

Наградни фонд овогодишњег турнира износио је 5.190 КМ, а турнир је бодован за рејтинг листу Свјетске шаховске федерације /ФИДЕ/.