Мирко Шаровић отворио VI регионални сајам привреде, пољопривреде и туризма “Котор Варош 2017”

Мирко Шаровић је данас свечано отворио VI регионални сајам привреде, пољопривреде и туризма “Котор Варош 2017” . Сајам на ком учествује више од 150 излагача из земље и окружења одржава се у которварошкој спортској дворани и трајаће два дана.

 

Сајам “Котор Варош 2017” организују Развојна агенција општине Челинац и Подручна привредна комора Бањалука уз покровитељство Владе РС и Министарства спољне трговине и економских односа БиХ.

Учешће на сајму чији је мото “Покренимо привреду” узело је више од 150 привредника и економиста из РС и земаља окружења, а присуствоваће му и представници институција РС, БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Грчке, Кине, Италије, Русије, Њемачке, Швајцарске, амбасада и инвеститори.

“Број излагача потврђује да Котор Варош има широк спектар понуде. Привредници и пољопривредници треба да искористе ову одличну прилику за размјену искустава, што би им могло бити од значајне помоћи у побољшању њихове конкурентности на домаћем и иностраном тржишту. Квалитет изложених производа може да буде представљен на сајмовима широм РС”, рекао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

 

„ЈУ ‘Центар за културу, спорт и информисање’ узеће учешће на Сајму и представиће своје активности кроз ‘Календар манифестација’, а важно је напоменути да смо припремили и прву туристичку разгледницу нашег града гдје су приказане природне љепоте и знаменитости наше општине“, ријечи су директора Центра, Драгана Зељковића.