МИСЛИО ЈЕ ДА ЈЕ СВЕ ВИДЕО Ради за енглеске новине старе 191 годину и овако је описао „делије“ на мечу Звезда – Ливерпул

Како је Црвена звезда победила Ливерпул, причаће се дуго, дуго. Али, какво је навијање било на тој утакмици четвртог кола Лиге шампиона, оставило је једног енглеског новинара у шоку.

Дејвид Линч извештава о Ливерпулу за „Ивнинг стандард“. У питању је један од најстаријих, још увек активних дневних листова на свету.

Новине у којима ради постоје од 21. маја 1827, имале су прошлог новембра тираж од око 897.000 примерака, а Линч је стигао у Београд како би испратио Црвене на путу ка очекиваној победи. Од те победе није било ништа, тријумфовао је српски првак, са 2:0.

Када је меч био готов, овај новинар „Ивнинг стандарда“ је у краткој анализи на Твитеру најпре написао да је Ливерпул платио цену за очајно прво полувреме, а да је Звезда имала за шта да се држи и – није имала намеру да то испусти, нарочито не уз нестварну публику која је била уз њу.

А онда је признао да никада није видео навијаче као што су ‘делије’:

„Поводом све ове негативности везане за Ливерпул, треба одати велико признање Црвеној звезди. Потпуно је заслужила победу, а ови навијачи… вау! Најбољи које сам икада видео“, написао је Дејвид Линч.

Извор:Блиц спорт