Музички таленти из Котор Вароша учествоваће на фестивалу „Ритам Европе“

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и Игор Карадаревић, директор телевизијског програма „Ритам Европе“, потписали су уговор о сарадњи на реализацији овог истоименог међународног дјечијег фестивала, у који је укључено десет европских држава.

На тај начин пружиће се шанса младим музичким талентима да се докажу и на интернационалној сцени.

Дјеца из Котор Вароша ће пјевати на неком од европских језика. Наша обавеза је да их увјежбамо, а након аудиције, коју смо планирали у марту, крећемо са пројектом. Није то мала ствар, јер ће овдашње музичке таленте старости од 12 до 20 година посредством националних телевизија пратити њихови вршњаци и родитељи на Кипру, у Словачкој, Македонији, Црној Гори, Србији и другим државама“, рекао је Карадаревић.

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан рекао је да је општина на чијем је челу већ позната по бројним музичким талентима.

Ово је сјајна шанса да наши таленти пјесмом и игром кажу о своме граду најљепше ријечи широм Европе. Имамо све услове, општина стоји иза својих талената и надамо се одличим резултатима у такмичењу“, рекао је Сакан.

Предвиђено је да амбасада једне земље учеснице такмичења буде повезана са Котор Варошом и његовим музичким талентима.

Телевизијски програм “Ритам Европе” и Радио-телевизија Републике Српске су потписали четворогодишњи стратешки споразум о сарадњи, што значи да је РТРС медијски покровитељ овог фестивал у Републици Српској.

У читав пројекат укључено је осам националних телевизија из региона.

Дјечије музичко такмичење „Ритам Еуропе“ осмишљено је у складу са Европском повељом о учешћу младих на општинском и регионалном нивоу.

Потписивањем овог уговора, који даје финансијске обавезе општини Котор Варош, млади и талентовани грађани ове општине имаће прилику да се представе на највећем дјечијем такмичењу овог типа у Европи.