МУЗИЧКИ ТАЛЕНТИ ИЗ КОТОР ВАРОША УЧЕСТВОВАЋЕ НА ФЕСТИВАЛУ „РИТАМ ЕВРОПЕ“

Начелник општине Котор Вароша Зденко Сакан, директор телевизијског програма „Ритам Европе“ Игор Карадаревић и извршни директор програма Давид Макевић данас су на састанку одржаном у општини Котор Варош потврдили учешће општине те ће дјеца Котор Вароша по први пут имати прилику да се у програму „Ритам Европе“ представе на Радио Телевизији Републике Српске.

Ријеч је међународном дјечијем фестивалу, у који је укључено десет европских држава.

На тај начин пружиће се шанса младим музичким талентима да се докажу и на интернационалној сцени.

„Дјеца из Котор Вароша ће пјевати на неком од европских језика. Наша обавеза је да их увјежбамо, а након аудиције крећемо са пројектом“, нагласио је Карадаревић и захвалио се начелнику Сакану на подршци.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан подржао је дјецу и омладину Котор Вароша истичући да је пројекат и телевизијски програм „Ритам Европе“ на Радио Телевизији Републике Српске од великог значаја за младе на локалу.

„Ово је сјајна шанса да наши таленти пјесмом и игром кажу о своме граду најљепше ријечи широм Европе“, рекао је Сакан и додао да је општина на чијем је челу већ позната по бројним музичким талентима.

Дјечије музичко такмичење „Ритам Европе“ осмишљено је у складу са Европском повељом о учешћу младих на општинском и регионалном нивоу.

У телевизијском програму дјеца и омладина Котор Вароша, заједно са својом општином представљаће и једну амбасаду земаља Европе, Европске уније, Израела или Аустралије.