МЗ Котор Варош: У петак „Час правних савјета“

Мјесна заједница Котор Варош у сарадњи са Адвокатском канцеларијом Жељко Бубић организује у петак са почетком у 19 часова „Час правних савјета“. Час правних савјета одржаће се у просторијама мјесне заједнице Котор Варош, објекат кино сале улаз од игралишта Центра за културу, спорт и информисање.

На питања грађана, одговоре кроз бесплатне правне савјете даваће Мр Станко Тепић, аутор и уредник странице „Јустиција“ и Жељко Бубић адвокат из Котор Вароша са канцеларијом у Бањој Луци.

На предходном цилусу од 6 часова као правници и адвокати успјели смо да нашим суграђанима појаснимо поједина правна питања и на тај начин олакшамо остваривање њихових грађанских права која им гарантују законска рјешења по разним областима права. Драго нам је да смо на наше и њихово задовољство то и успјели, будући да су бројни грађани изнијели своје проблеме “, изјавио је мр Станко Тепић.

Као разлог организовања наводе да се велики број грађана, што доказује и посјећеност, свакондевно сусреће са бројним проблемима и недоумицама везаним за рјешавање њихових правних питања.

У свакодневном раду примјетили смо да грађани имају проблем са непознавањем процедура пред надлежним инстанцама због чега смо се и на овај начин, путем бесплатних правних савјета, жељели приближити грађанима и ставити на располагање наша знања и вјештине. На овај начин им желимо помоћи, уједно приближавајући правну науку и правне теме суграђанима, са јасном поруком да не треба да се уздржавају у предузимању правних радњи пред надлежним правосудним инстанцама, већ напротив да позитивно ријеше своје питањеС обзиром на добре данашње реакције наших суграђана, стојимо им на располагању и у наредном периоду“, изјавио је адвокат Жељко Бубић.

„С обзиром на велики број захтјева грађана за одржавањем часа, а имајући у виду новонасталу ситуацију изазвану вирусом Корона обавезно је да се сви заинтересовани придржавају прописаних мјера са циљем спречавања ширења вируса. У просторији ће моћи присуствовати највише двије заинтересоване особе, након чега ће се правити пауза за дезинфекцију“, објавито је на званичној страници Мјесне заједнице Котор Варош.