МЗ Котор Варош употпунила игралиште у Рипишту садржајима за дјецу

Мјесна заједница Котор Варош у сарадњи са ОСЦЕ-ом, употпунила је садржаје на новоизграђеном игралишту у насељу Рипиште. На основу пројекта Мјесна заједница Котор Варош обезбиједила је за најмлађе Которварошане клацкалице, тобоган, љуљачке, а постављене су и клупе за сједење, гдје се родитељи могу одморити док се њихова дјеца играју.
Игралиште је ограђено, са богатим унутрашњим садржајем чиме је овај дио МЗ Котор Варош добио још љепши изглед, а дјеца угодније мјесто за игру.


“С обзиром да је МЗ Котор Варош има велики број дјеце и омладине Савјет МЗ Котор Варош настоји да то прати изградњом нових садржаја, тако да дјеца која одрастају у нашој мјесној заједници имају што сретније и безбрижније дјетињство. Изградња једног оваког игралиште проистекла је из потреба и захтјева грађана овог дјела мјесне заједнице, а нарочито одборника у СО Котор Варош Милорада Савановића и Бојана Ђекановића, који су допинијели да се један овако вриједан пројекат МЗ Котор Варош и реализује.“ изјавио је предсједник Савјета МЗ Котор Варош – Станко Тепић.

Он је још додао да ће се поставити мали голови за љубитеље фудбала, као и канте за смеће како би се игралиште оджавало чистим. А у нареденој години на инцијативу и подршку Милорада Савановића настојаћемо да се реконструише игралиште на Новом Насељу.

Међу бројним посјетиоцима игралишта са унуком била је Радованка Ђурић, која је изјавила како је са нестрпљењем очекивала стављање у функцију игралишта.
“Одушевљена сам овим лијепим простором за наше унуке, прелијепо је уређено и сигурно за дјецу. Док се он буде играо мислим да ћемо остали родитељи и ја наћи мјесто за себе на клупама које се овдје налазе”, изјавила је Радованка Ђурић.