На подручју наше општине редован одвоз смећа

На данашњем састанку начелника општине Котор Варош Зденка Сакана са представницима Комуналног предузећа „Бобас“ констатовано је да се одвоз смећа на подручју општине врши редовно и у складу са Одлуком о комуналном реду и Планом одвоза који је усвојио локални парламент.

По ријечима техничког директора КП „Бобас“ Ранка Бунића одвоз смећа се врши континуирано за 1120 домаћинстава у мјесним заједницама Забрђе, Врбањци, Масловаре, Грабовица и Шипраге.

„У протекле три године набављено је више од 50 контејнера, тако да Комунално предузеће тренутно располаже са 150 контејнера који су распоређени на подручју општине. Да би смо додатно унаприједили и побољшали одвоз комуналног отпада неопоходна је набавка камиона носивости седам тона“, истакао је Бунић и додао да се врши редован одвоз грађевинског и органског отпада.

КП „Бобас“ је омогућило свим заинтересованим грађанима могућност куповине намјенских канти од 120 и 240 литара на рате, по цијени од 50 КМ, односно 70 КМ.

„Цијена одвоза смећа се није мијењала и износи 7,02 КМ са ПДВ-ом и знатно је мања у поређењу са другим општинама у Српској, иако су цијене горива и трошкови услуге депоније у Рамићима непрестано расли“, нагласио је Бунић.

Иако су у вријеме епидемије вируса корона смањене количине комуналног отпада руководство КП „Бобас“ је појачало одвоз смећа у ужем градском језгру, прије свега суботом у вечерњим часовима око тржног центра „Тропик“, гдје се брзо пуне контејнери.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је позвао све грађане који имају било какву примједбу око одвоза отпада да се јаве надлежним службама у КП „Бобас“.