НАЈУСПЈЕШНИЈА ГОДИНА ЗА KОТОРВАРОШKЕ ШАХИСТЕ

Kоторварошки шахисти ће 2019. годину памтити као једну од најуспјешнијих година у својој историји. Kоторварошани су остваривали значајне успјехе за таблом, како на екипном, тако и на индивидуалном нивоу. На почетку године наш тим је проглашен за најбољи спортски колектив на подручју општине, док је Станковић Драган добио награду за другог најбољег спортисту општине.
Наши играчи у 2019. години су наступили на укупно 37 турнира широм Босне и Херцеговине.
По први пут у историји, клуб је наступао на првој лиги Републике Српске, гдје је заузео 5. мјесто, срушивши шампиона и вицешампиона.
Поред тога, наши шахисти су наступали на бројним индивидуалним турнирима гдје су освојили велики број награда. Најбољи шахиста за претходну годину је Драган Станковић који је 28 пута награђен на укупно 36 одиграних турнира. 13 пута је био први, 9 пута други, док је 3 пута био трећи и уз то је 3 пута награђен специјалним наградама. Између осталог треба издвојити 2. мјесто на републичком и 3. мјесто на државном кадетском турниру, као и апсолутну доминацију на турнирима за младе у Бањалуци. Осим тога, Станковић је у Бањалуци на турниру „First Banjaluka chess challenge“ направио огроман корак ка титули фиде мајстора, дошавши до 2201 рејтинг поена.
Осим Драгана индивидулана признања су освајали: Дарко Станковић (5 пута), Сергеј Молчанов (4), Слободан Тешић (3), Златко Kрагић и Жељко Станковић (2), те Драгослав Јотановић и Чедо Тепић (1).
Шаховски клуб Kотор-Варош је организовао 5 турнира на подручју општине, а учешће у организацији је узео на још 3 турнира у Kнежеву, као и на 2 у Челинцу.
Надамо се да ће 2020. година бити још успјешнија за наш тим или бар на приближно истом нивоу као претходна, објавила је управа шаховског клуба Котор Варош на својој ФБ страници.