“Народна библиотека“ Котор Варош препоручује књигу за читање: Розалинд Лејкер „Венецијанска маска“

О књизи:

У једно предвечерје 1775, у сунцем позлаћену Венецију стиже Маријета, чија мајка израђује маске. Послата је у Оспедале дела Пијета, музички конзерваторијум за дјевојчице, а успут треба да испоручи необичну златну маску за непознатог наручиоца. На конзерваторијуму се упознаје са Еленом, која јој постаје присна другарица. Док одраста и школује глас, Маријети сјећање на златну маску не да мира.

Годинама касније Елена бива приморана да пође за Филипеа, поглавара моћне породице Челано, док Маријету удају за тајновитог удовца Доменика Торзија, чија је породица у крвној завади са кланом Челано. Упркос околностима, двије дјевојке не раскидају своје пријатељство.

Када Филипе под лажном оптужбом утамничи Маријетиног мужа, она и Елена не презају ни пред чим да докажу Доменикову невиност. А онда ће се на крајње неочекиван начин златна маска поново појавити у Маријетином животу . . .

Густо  проткана завјерама, сплеткама и осветама, зачињена аутентичним историјским детаљима и раскошним описима Венеције, рококо моде и луде разиграности карневала, ова двострука љубавна прича чита се у даху.