Стојадиновић најзаслужнији за тријумф у Градишци

Милорад Стојадиновић најзаслужнији је за тријумф екипе Градске организације слијепих на 6. Регионалном и 12. Републичком првенству у голбалу које је одржано у Основној школи „Младен Стојановић“ у Врбашкој код Градишке.

Заједно са Млађеном Петковићем и Јовицом Радановићем одбранио је тутулу од прошле године у конкуренцији шест екипа.

„У конкуренцији екипа из Српца, Дервенте, Зворника, Прњавора и Градишке заслужено смо тријумфовали и показали да смо уигран тим и неприкосновен у Републици Српској и региону“, истакао је Стојадиновић.

Поносан је на чињеницу што је наступао у спортској опреми са обиљежјима локалне заједнице из које долази.

„Захвалан сам фудбалским ветеранима који дјелују у оквиру Удружења за промоцију и значај спортске рекреације на пруженој подршци која ми много значи, а искрено се надам да сам оправдао њихова очекивања“, поручио је Стојадиновић.

Спортске манифестације попут ове имају за циљ дружење слијепих људи, развијање психомоторике и размјену искустава.

Кроз своје дјелатности, Савез слијепих Српске посвећује значајну пажњу спортским активностима.

„Чинимо напоре да уз подршку Министарства породице, омладине и спорта и других субјеката створимо услове како би се ова такмичења могла даље развијати“, рекао је Бранко Сузић, предсједник Савеза слијепих РС.

Поред домаћина, Друштва за спорт и рекреацију слијепих и слабовидних „Свјетлост“ Градишка, организатор турнира је био и Савез слијепих Републике Српске.