Настављено дружење фудбалера ветерана

Которварошки фудбалски ветерани окупљени око „Удружења за промоцију и значај спортске реакреације“ већ двије године организују сваке недјеље дружење. Протекле недјеље по ко зна који пут окупили су се у сали которварошке Основне школе чланови екипа Преливоде, Домовина и Папци. Екипу Преливоде предводи Алекса Вучановић, Папке Слободан Петровић Ћоба, а Домовину Јасмин Варошић.

Сусрете са клупе редовно прати дугогодишњи играч, а једно вријеме и тренер Младости Душко Максимовић, који каже да поздравља окупљање ветерана, јер учеснике интересује само фудбал и дружење. Након одиграних утакмица у сали ОШ “Свети Сава“ услиједило је завршни овогодишње дружење у ресторану СШЦ “Никола Тесла“, којем су присуствовали сви који подржавају ветеране.

Домаћин дружења био је Душко Лаловић, који је предао поштење стоматолог Влатку Каламанди, који је тако, преузето улогу домаћина наредног окупљања. Предсједник „Удружења за промоцију и значај спортске рекреације Слободан Петровић се са Бојаном Максимовићем максимално трудио да се учесници што удобније осјећају.

За музику и пјесму током дружења побринуо се Радослав Дрљача, којем су упомоћ прискочили и остали учесници, који су се трудили да уз подршку учесника дружења покажу своје солистичке могућности и тако допринесу веселом расположењу.

У току дружења дугогодишњи капитен Младости, а сада предводник „Преливода“ Алекса Вучановић је најавио прелазни рок који ће трајати између католичког и православног Божића, а најавио је и ванредни око Бајрама…

– Има неких најава да се Папци интересују за наше играче, али за сада се држимо добро, играчи редовно долазе на утакмице и сумњам да ће неко успјети поткупити наше играче – каже у шали Алекса, додајући да ветерани Домовине највише једу, Папци добро пију, док су Преливоде у свему умјерени…

Дружење је завршено додјелом мајица заслужним појединцима. Међу добитницима су которварошки сликар Бранко Русмир и Миомир Маглов из Бања Луке, власник фирме „Еуромонт“ , који су помогли одлазак ветерана у Крањ на обиљежавање 40-годишњице братских односа општина.

Д.Керезовић