Недељко Гламочак: Интерпелацију за изгласавање неповјерења Влади Српске упутићемо кроз редовну посланичку процедуру

Посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске Недељко Гламочак рекао је да ће опозиција кроз редовну посланичку процедуру упутити интерпелацију у вези са предлогом за изгласавање неповјерења Влади Српске.

Гламочак је рекао новинарима након сједнице Колегијума Народне скупштине Српске да ће интерпелација бити упућена када буде припремљена.

– Ставове које је опозиција имала у вези са опозивом Владе Српске преиначићемо у интерпелацију. Влада Републике Српске је обавезна да у року до 60 дана одговори на интерпелацију, а предсједник Народне скупштине да на првом редовном засједању стави интерпелацију на дневни ред – рекао је Гламочак.

Он је изразио наду да ће се што прије расправљати о интерпелацији ако рокови буду испоштовани.

Коментаришући изјаву премијера Српске Жељке Цвијановић да опозиција преноси кризу са нивоа БиХ у Републику Српску, Гламочак је рекао да је „највећа опасност за Српску останак на власти актуелне Владе“.

Он сматра да актуелна Влада Српске не може више да врши власт из више разлога, међу којима је навео и „рушење економске стабилности“.

Гламочак сматра да је Влада Српске требало да поднесе оставку онда када је у Народној скупштини „пала“ одлука о продаји дела државног капитала у Рудницима железне руде „Љубија“.

Иницијатива опозиције за опозив Владе РС није 31. маја добила подршку већине посланика у парламенту РС, након чега је Савез за промене најавио упућивање интерпелације.

(Срна)