Неутралисана заостала авионска бомба

У општинској Служби цивилне заштите је саопштено да је приликом извођења радова на површинском копу рудника у Масловарама, руковаоц машине извођача радова „Романија коп“ из Хан Пијеска открио у четвртак заосталу авионску бомбу њемачке производње тежине 55 килограма, из Другог свјетског рата, која се назива „СД – 50“.
По ријечима руководиоца Службе ЦЗ Гостимира Милића, деминерски тим за уништавање неексплодираних убојитих средстава Републичке управе ЦЗ је данас уз полицијско и медицинско обезбјеђење на локацији површинског копа обавио успјешно неутралисање авионске бомбе.
У неутралисању бомбе су учествовали вођа тима Душко Аникић, оперативни официр Видосав Пејић, оператер Раде Јаковљевић, медицинар Иванка Малобабић, возач Дејан Шакотић, уз полицијско обезбјеђење Полицијске станице Котор Варош и медицинску екипу которварошког Дома здравља.
За вријеме трајања неутралисања бомбе, које је трајало од 12 до 13 часова обављено је евакуисање становништва из околних кућа и радника на површинском копу.
„Неутралисање бомбе у Масловарама је обављено у складу са планом извођења без икаквих посљедица. Задовољни смо оствареном сарадњом са општинском Службом цивилне заштите и Полицијском станицом Котор Варош“, рекао је Видосав Пејић. Д.Керезовић