Саопштење за јавност ОО Српске демократске странке Котор Варош

У петак 11.09.2015. године у страначким просторијама је одржана сједница Општинског одбора Српске демократске странке Котор Варош. Након сједнице  ова странка је издала саопштење за јавност које вам преносимо у цјелости :

Општински одбор Српске демократске странке Котор Варош

Саопштење за јавност

На синоћној сједници општинског одбора СДС Котор Варош донесена је одлука да странка отпочне са припремама за предстојеће локалне изборе у оквиру Савеза за промјене. У том правцу у наредном периоду биће одржани састанци свих мјесних одбора странке, на којима ће се размотрити стратегија изборних активности.

Општински одбор је прихватио информацију са заједничког састанка са Партијом демократског прогреса (ПДП) Котор Варош на којем је констатовано да је заједничко дјеловање у скупштинској већини задовољавајуће и да се исто настави, а да се направи детаљнија анализа рада кадрова обе странке у извршној власти и на директорским позицијама те да се иста достави општинским одборима.

Општински одбор је констатовао да су Српску демократску странку због преласка у другу странку напустили Ђукић Славко, Ђекановић Недељко, Малијевић Горан и Стојановић Бранислав и да им је сходно статуту Српске демократске странке престало чланство у Српској демократској странци.
ОО СДС Котор Варош је задужио замјенике предсједника мјесних одбора Колона – Данијелу Малијевић и мјесног одбора Лауши – Сузану Пешевић да у потпуности преузму мјесне одборе због напуштања странке предсједника тих одбора Малијевића и Стојановића.

Општински одбор је констатовано да је пројекат Милорада Додика и СНСД-а у рушењу СДС-а, који има за циљ слабљење Савеза за промјене, дошао и до Котор Вароша гдје је међу првим основан такозвани ИСДС, али да није дао никакав резултат јер су се само два предсједника МО, Малијевић и Стојановић прикључили ИСДС а ниједан члан општинског одбора није изашао из СДС како се жели представити.

ИСДС нема ни подршку огромног броја чланова првог ешалона СДС који је стално био и остао у Српској демократској странци.

Општински одбор је анализирао саопштења ИСДС која су пуна неистина којим се напада и блати СДС што и јесте циљ њиховог оснивања и обавеза према финансијеру Додику, а на начин већ виђен у Дубици и Градишци.
ОО СДС је заузео став да се не одговара на ове нападе а да се чланство на терену ближе упозна са намјерама Додика и СНСД-а у слабљењу СДС-а преко ИСДС, након сједница Предсједништва СДС и Главног одбора СДС који ће засједати ових дана.

Предсједник ОО СДС Котор Варош

Недељко Гламочак