Новакова два тријумфа у једном дану

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, пласирао се у четвртфинале Мастерса у Риму, пошто је у два сета савладао Филипа Колшрајбера. Поподне, па увече. . . ! Најбољи тенисер света изашао је лако на крај са оба противника у напорном дану у којем је два пута морао на терен.

Новак Ђоковић пласирао се у четвртфинале мастерса у Риму, пошто је победио Немца Филипа Колшрајбера доминантно резултатом 6:3, 6:0.

Он је до победе и пласмана у четвртфинале стигао после само 64 минута игре. Новаков тријумф је био његов други у дану будући да је раније данас славио у мечу са Денисом Шаповаловим такође без већих проблема 6:1, 6:3.

Српски тенисер одиграо је веома добар меч и за само 64 минута дошао до другог тријумфа у једном дану – 6:3, 6:0.

Први рекет света раније у току дана победио је Дениса Шаповалова, а како је у среду падала киша, морао је поново на терен неколико сати касније.

Исти случај био је и са Колшрајбером, који је елиминисао Марка Чекината и који је имао нешто мање времена за одмор од Новака.

Ђоковић ће у четвртфиналу Мастерса у Риму играти против Хуана Мартина дел Потра. Аргентинац је у два сета победио талентованог Норвежанина Каспера Руда.

Новак није желео много да проведе на терену што му је и успело. Српски тенисер одиграо је фуриозан меч и нити једном се није постављало питање победника.

Најбољи тенисер планете у оба сета успео је да направи брејк на старту. Немац се најбоље држао средином првог сета када је пружио добар отпор Ђоковићу.

Ипак, Новак је имао брејк предности што му је било довољно да резултатом 6-3 дође до вођства у сетовима.

Током другог периода игре постојао је само један тенисер. У прва три одиграна гема Ђоковић је направио два брејка, а Колшрајбер је освојио само један поен.

Немац је имао три брејк лопте у четвртом гему, међутим Ђоковић их је спасао и тако потврдио доминацију. Новак је овим гемом и ставио тачку на меч.