Оспособљен водовод у Врбањцима

КОТОР ВАРОШ, 16. МАЈА – Радници Комуналног предузећа „Бобас“ ставили су у функцију водовод у мјесној заједници Врбањци, тако да је стотину домаћинстава од данас поново опскрбљено водом.

Поплављена домаћинства су данас обишли начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и замјеник начелника Младен Тривуновић. Поплаве су највише штете нанијеле становништву у Читлуку, Шибовима, Новом Селу и Врбањцима.

„Евидентно је да су поплављена домаћинства претрпјела огромну материјалну штету, а наша обавеза је да помогнемо свима у одређеној мјери да санирају оштећења. Комисије за процјену штете су на терену, они ће утврдити чињенично стање, а до тада ћемо бити сервис најугроженијим породицама како би створили услове за нормалан живот“, истакао је Сакан и подсјетио да је преко 50 домаћинстава на подручју општине поплављено.

По његовим ријечима приоритет је да се очисти блато и избаци муљ из стамбених објеката, а затим да се осигура насип за поплављена домаћинства.

„У мјесној заједници Забрђе ће механизација у току сутрашњег дана поправити оштећени дио пута и поставити бетонски цјевасти пропуст, како би неколицина домаћинстава била повезана привременом путном комуникацијом са градским подручјем“, поручио је Сакан.