НОВИ УСПЈЕСИ КОТОРВАРОШКИХ ЏУДИСТА

У суботу 17.10.2020. године одржано је првенство БиХ за млађе сениоре и сениорке те млађе дјечаке и дјевојчице. Првенство је одржано у спортској дворани ,,Славија“, у Источном Сарајеву у организацији Џудо Ккуба ,,Рандори“ и ,,Спарта“ из Источног Сарајева као и Џудо савеза Босне и Херцеговине.

На овом првенству право наступа имали су такмичари и такмичарке који су освојили медаље на ентитетским првенствима. Наступило је укупно 326 џудиста из 50 клубова из БиХ, од чега: 75 кадета, 44 кадеткиње, 40 млађих сениора. 34 млађе сениорке, 79 млађих дјечака и 49 млађих дјевојчица.

Право такмичења испрд клуба из Котор Вароша имало је 8 такмичара, и то три кадета, једна кадеткиња, једна млађа сениорка, један млађи дјечак и двије млађе дјевојчице.

Напомињем да је наступило 7 такмичара из разлога што је због вишка килограма са такмичења елиминисана наша Дарија Даниловић, која је на републичком првенству до 57 кг заузела прво мјесто и освојила шампионску титулу – рекао је тренер Џудо Клуба Сејдо Татар.

На овом пренству освојене су 3 медаље и то:

Марић Сара, за млађе сениорке +78 кг, освојила је златну медаљу и оправдала свој квалитет и постала шамионка БиХ. Сара је такође шампионка РС у овој категорији.

Смиљић Ања, старија дјевојчица до 44 кг која је такође била прва и на републичком првенству освојила је златну медаљу. Овим је потврдила квалитет и постала шампион БиХ у својој категорији.

Јефтимир Никола, кадет до 90 кг, који је и на републичком првенству освојио бронзану медаљу освијио је исту на овом такмичењу.

Истичем да су и остали наши такмичари показали завидан квалитет с обзиром да су сви, након што су прошли одређен број кола и побједа у репасажним борбама, тек у борби за медаљу изгубили, а што не умањује њихов квалитет. Нарочито кадети Душко Јанковић и Андреј Брљић, млађи дјечак Стефан Сердар и млађа дјевојчица Јована Поповић – каже тренер Сејдо Татар

Са оствареним резултатима на овом првенству БиХ сам задовољан јер смо ипак освојили двије шампионске титуле – истакао је тренер Сејдо

Због вируса Корона-19, ове године је од почетка марта дошло до прекида такмичарске активности, тако да смо учествовали укупно на 6 такмичења и при томе освојили 40 медаља (16 златних,6 сребрених и 18 бронзаних) а наши такмичари су освојили 5 шампионских титула Реп ублике Српске као и 4 шампионске титуле Босне и Херцеговине, као и неколико вице шампионских титула те бронзаних медаља, што нас сврстава у ред успјешних клуова, не само РС већ и БиХ– итјавио је тренер Сејдо Татар