Сакан и Тривуновић увјерени у нову побједу

Kоторварошки СДС и ПДП озваничили су почетак кампање за локалне изборе шетњом од сједишта странака и сусретом код нове зграде локалне управе гђе су истакли подршку заједничком кандидату за начелника општине Зденку Сакану.

Челници двије странке које су у протекле четири године чиниле окосницу власти у Kотор Варошу изразили су оптимизам и очекивање да ће поново добити повјерење гласача.

,,Иза нас су два капитална пројекта – нове зграде локалне управе и блок Дома здравља „Свети панетелејмон“. Асфалтирањем и модернизацијом обухваћено је 23 километра путева у свим дијеловима општине, а много је урађено и у погледу водоводне и канализационе инфраструктуре гђе бих посебно издвојио радове према Забрђу и у Новом Насељу“ – истакао је Сакан.

Он је додао да је посебно задовољан сарадњом са привредом која је имала пуну подршку локалне власти, те чињеницом да је у Kотор Варошу створен позитиван привредни и политички амбијент.

,,Успјели смо да у протекле четири године стабилизујемо и релаксирамо ситуацију, а вријеме сукоба у нашем граду је остало далеко иза нас. Вјерујем да ће грађани препознати оно што смо урадили и очекујем широку подршку и побједу. Подршка нам је важна како бисмо и у наредне четири године наставили са развојем и пројектима, а посебно бих издвојио санацију главне улице дуж града и изградњу градског трга око нове зграде локалне управе и великог парка на простору код градске бране“ – каже Сакан.

Предсједник Општинског одбора СДС-а Kотор Варош и носилац одборничке листе Младен Тривуновић изразио је оптимизам у погледу исхода локалних избора заказаних за 15. новембар.

,,Прије четири године СДС је у Kотор Варошу остварио убједљиву побједу, као и заједнички кандидат ПДП-а и СДС-а за начелника општине Зденко Сакан. Сигуран сам да ћемо остати најјача партија у Kотор Варошу и да ће наш заједнички кандидат освојити нови мандат“ – нагласио је Тривуновић.

Optimizam zasniva na rezultatima rada lokalne vlasti u protekle četiri godine.

,,Све пројекте које смо обећали смо завршили или их приводимо крају. Нема дијела општине у којем није било радова, јер на, сваког грађанина гледамо једнако. Међу тим пројектима су неки од највећих у историји Kотор Вароша. Радили смо и наставићемо да радимо како бисмо остварили свој циљ да Kотор Варош буде модеран и развијен град погодан за живот свих његових становника“ – каже Тривуновић.
Он је изразио очекивање да ће кампања протећи у демократској атмосфери и помирљивим политичким тоновима, те да ће бити поштоване мјере заштите становништва од епидемије вируса корона.

,,Kоторварошки СДС је протеклих дана завршио са обиљежавањем 30 година постојања и осим снаге показао и одговорност јер смо прославу прилагодили мјерама заштите од вируса корона. Очекујем то и од других партија, као и да воде фер кампању до дана одлуке бирача коју сви без поговора треба да прихвате“ – поручио је Тривуновић.

СДС и ПДП ће осим са заједничким кандидатом пред гласаче изаћи и са пуним одборничким листама на којима су по 32 кандидата.