Ново у Котор Варошу, група ,,LAVINIA“ и ,,Љетно музичко вече” (најава концерта)

 У Котор Варошу је у фази оснивања нови музички бенд који ће бити под псеудонимом ,,LAVINIA” (назив из грчке митологије).

У саставу бенда су Которварошани Драган Дугоњић (гитара и клавир), Саша Ждерић (вокал и перкусалије) и Предраг Илеш (вокал и гитара) те Милан Бурсаћ (вокал и гитара) из сусједног Челинца.

,,Музика која ће бити на репертоару бенда је поп-рок, забавна, уз одређене квалитетне хитове народне музике, чиме ће бити задовољени музички апетити широког круга публике. Наравно, све то долази у једном новом паковању, да кажем „мекшег и приступачнијег“ звука акустике“ изјавио је Драган Дугоњић, оснивач и идејни творац бенда.

У плану је и одржавање догађаја ,,Љетно музичко вече” на Градском тргу у Котор Варошу који ће бити музички првенац самог бенда, чији ће циљ бити да надокнади публици макар дјелић изгубљеног у периоду дејства корона вируса (Ковид 19).

,,Драго ми је да за ваш портал могу најавити да имамо у плану организацију овог музичког догађаја и првенца за наш бенд. Циљ нам је да нас которварошка публика упозна и да јој приредимо ово задовољство након 15 мјесеци затварања и ограничавања. Пратимо епидемиолошке мјере, спремамо се и у складу са тим ћемо обавијестити заинтересовану публику и цјелокупну јавност” додаје у изјави за наш портал Драган Дугоњић.

Дугорочни планови су да бенд својим наступима приређује ужитак и забаву публици у Котор Варошу, Челинцу, Бањој Луци, али и цјелокупној Републици Српској /Босни и Херцеговини.

“Наступ у Котор Варошу ће нам бити ватрено крштење, као бенду. Уз то ћемо наступити и појединачно као солисти. Циљ нам је да овај догађај употпуни културно-музичку сцену Котор Вароша, али и ширег простора. Припреме су већ у току, али ипак технички и епидемиолошки услови ће бити кључни елемент који ће одредити могућност одржавања планираног догађаја“ надовезује се Драган.