Которварошки џудисти успјешни у Зворнику

Дана 29.05.2021. године одржан је III Међународни џудо турнир ,,Зворник ОПЕН 2021″ у Зворнику гдје је организатор био домаћин турнира Џудо Клуб ,,Српски соко“.

На турниру је ове године учествовало укупно 752 тамичара из 46 клубова из БиХ, Србије и Црне Горе.

Испред клуба из Котор Вароша наступило је 18 џудиста од којих 4 млађа дјечака, 2 двије млађе дјевојчице, 2 старија дјечака, 4 старије дјевојчице, 5 кадета и једна кадеткиња. Освојено је укупно 6 медаља од стране клуба из Котор Вароша и то : једна златна, двије сребрене и три бронзане.

Ања Смиљић, млађа дјевојчица у категорији до 52кг освојила је златну медаљу, док су Лара Вишњић у категорији до 36кг, и Јована Поповић у категорији до 52кг освојили сребрену медаљу, а бронзу су осојили Лео Марковић, млађи дјечак у категорији до 55кг, Никола Русмир кадет до 60кг и Марко Звијерац кадет +90кг.

,,С обзиром на веома јаку конкуренцију као и изостанак неких наших квалитетних такмичара и такмичарки, са оствареним резултатима нисам незадовољан, мада је могло и боље. Освајањем ових медаља, на досадашњих 6 наступа у овој години, такмичари и такмичарке нашег клуба освојили су укупно 51 медаљу од чега : 11 златних, 17 сребрених и 23 бронзане“- рекао је тренер Сејдо Татар.