Обиљежен Свјетски дан Црвеног крста

Црвени крст у Котор Варошу обиљежио је 8. мај – Свјетски дан Црвеног крста и Црвеног полумјесеца, низом манифестација у школама и у овом мјесту.

Чланови клуба младих Црвеног крста организовали су инфо-пунктове на којима су грађане упознавали о активностима Црвеног крста.

Продајом пригодних маркица Црвеног крста млади су прикупљали новац за набавку хуманитарних пакета за социјално угрожена лица.

Према ријечима секретара Општинске организације Црвеног крста Борислава Брборовића у току Недјеље Црвеног крста планиран је низ активности.

„У току Недјеље Црвеног крста радићемо на омасовљењу подмлатка Црвеног крста у школама, регрутовању нових волонтера, организовању здравствених кампања и посјета сиромашним лицима“, истакао је Брборовић и додао да ће у суботу на Градском тргу у Котор Варошу бити одржано Регионалано такмичење екипа Црвеног крста у пружању прве помоћи.

Ове године 8. мај посвећен је обиљежавању 54 године од усвајања Основних принципа Црвеног крста и Црвеног полумјесеца са тежиштем на њихову континуирану релевантност у хуманитарној служби.

Посебан значај има промовисање Црвеног крста као глобалног покрета који је присутан у 200 земаља широм свијета.