Положени вијенци на спомен-костурницу


КОТОР ВАРОШ, 9. МАЈА – Представници СУБНОР-а и општине Котор Варош положили су вијенце на спомен-костурницу погинулим борцима из Другог свјетског рата у Котор Варошу поводом 9. маја, Дана побједе над фашизмом.

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан рекао је том приликом да никада не би требало заборавити жртве и претке који су пронијели славу по свијету, као одлучни борци за слободу.

„Ми живимо на специфичном простору, међутим, баштинећи своју културу, баштинећи одређене искрене идеје и идеологије које имамо у борби против зла мислим да ће нам свима помоћи да лакше и боље живимо у окружењу“, рекао је Сакан.

Представник Општинског одбора СУБНОР-а Војо Главаш рекао је да Дан побједе над фашизмом треба обиљежавати и истину преносити на млађу генерацију.

„У НОР-у је учествовало више од 1.000 бораца са подручја которварошке општине, а 155 је дало живот за слободу земље“, истакао је Главаш.

Представници СУБНОР-а су још једном изразили наду да ће спомен-костурница у наредном периоду бити реконструисана и апеловали да институције помогну у рјешавању овог проблема.