Обиљежен Свјетски дан здравља

 Општинска организација Црвеног крста Котор Варош организовала је поводом Свјетског дана здравља подјелу заштитних маски и рукавица на више пунктова у центру града.

Због присуства вируса корона наши волонтери су данас користили прилику да грађанима још једном скрену пажњу о свим опасностима које доноси ова пандемија и да нико није безбиједан од заразе, а поготово они који крше мјере и понашају се неодговорно“, рекао је секретар Општинске организације Црвеног крста Котор Варош Борислав Брборовић.

Поред заштитних маски и рукавица, које је обезбиједила општина Котор Варош, волонтери Црвеног крста су дијелили суграђанима паковања која су садржавала летак “Спријечимо ширење ЦОВИД-19”, а наглашавали су и значај хитне и масовне имунизације становништва.

У кругу которварошког Дома здравља постављен је тунел за дезнифекцију, који ће значајано смањити ризик од заразе вирусом корона.

Тунел је обезбијеђен преко Друштва Црвеног крста БиХ, а донација је Министарства иностраних послова Њемачке.

Свјетски дан здравља – 7. април ове године посвећен је борби против вируса корона, а одвија се под слоганом “Изградња праведнијег и здравијег свијета”.