Обнова кућа за 12 повратничких породица

Министар расељених особа и избјеглица у Влади Федерације БиХ Един Рамић и начелник општине Котор Варош Зденко Сакан потписали су данас уговоре са дванаест повратничких породица којима ће бити додијељен неопходан грађевински материјал за изградњу и реконструкцију стамбених објеката.

Министар Рамић је истакао да је ово само један у низу пројеката који се реализује у општини Котор Варош.

Донирани грађевински материјал ће послужити корисницима за проширење или потпуну изградњу њихових домова. Запримили смо велики број апликација из ове општине, што указује да воља за повратком у которварошку долину још увијек постоји„, поручио је Рамић.

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан је нагласио да ће се релизацијом овог пројекта значајно побољшати услови живота повратника на подручју општине.

Након што смо заједнички реализовали привредне и инфраструктурне пројекте наставили смо са успјешном мисијом повратка расељених особа, што ћемо чинити и у наредном периоду„, рекао је Сакан.

Аднан Опакић се у име свих корисника захвалио на пруженој помоћи у грађевинском материјалу.

Ова помоћ нам је од велике користи за доградњу наше куће јер нас у домаћинству живи шест чланова и да ћемо након проширења куће имати боље услове за становање„, поручио је Опакић.

Укупна вриједност донираног грађевинског материјала износи 148.000 КМ.