Од данас појачана контрола саобраћаја

Министарство унутрашњих послова Републике Српске спроводиће од данас до понедјељка 5.августа, на подручју цијеле Српске појачану контролу учесника у саобраћају са акцентом на контролу прекорачења брзине и возача на присуство алкохола, дроге или психоактивних лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.

Из МУП-а је саопштено да су резултати четвородневне акције коју су њихови полицијски службеници спровели од 18. до 21. јула показали да је број ових прекршаја изузетно велики.

Тада је евидентирано 5.180 прекршаја прекорачења прописане брзине кретања возила и 822 возача код којих је утврђено присуство алкохола.

Статистика МУП-а РС показује да је само у мјесецу јулу у саобраћајним незгодама погинуло 16 лица, а најчешћи узрок је била неприлагођена брзина, док је у августу прошле године у саобраћајним несрећима погинуло 25 лица.

Да би се прекинуо овај негативни тренд, МУП Српске још једном апелује да учесници у саобраћају, нарочито возачи, придржавају законских прописа, те да неодговорним понашањем не угрожавају своје и животе других учесника у саобраћају.