Од данас Савез за побједу

Циљ Савеза за побједу је одговорна влада која ће радити у интересу грађана.
Странке окупљене у Савезу за промјене од данас наступају као Савез за побједу, саопштио је на прес конференцији лидер ПДП-а Бранислав Бореновић.

Он је рекао да је под тим називом овјерена и кандидатска листа за члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске.

Бореновић је рекао да је Савез за побједу увјерен у апсолутну побједу на предстојећим изборима.

Кандидат за члана Предсједништва БиХ Младен Иванић изразио је задовољство што је кандидат Савеза за побједу и да у кампању улази са оптимизмом.

“Ентузијазам Вукоте Говедарице и моје искуство биће пуно боља комбинација у односу на оно што нуди друга страна, а то су Жељка Цвијановић и Милорад Додик. Они су дуго у власти и све би остало исто, ако би они побиједили“, рекао је Иванић.

Лидер СДС-а Вукота Говедарица рекао је да је поносан што му је странка у посљедњих годину и по указала велико повјерење, када га изабрала за предсједника СДС-а, а онда и кандидовала за предсједника Републике Српске.

“Иванић и ја ћемо урадити лавовски посао. Иванић протежира сигурност, а не конфликт и глас за њега је сигуран глас за РС“, рекао је Говедарица.

Потврдио је да ће НДП у случају побједе коалиције на изборима добити или позицију предсједника Владе РС или предсједника НС РС.

Одговарајући на питање зашто се за носиоца листе у Изборној јединици два за парламент БиХ, ипак опредијелио за Обрена Петровића, а не Младена Босића, Говедарица је рекао да обојица заслужују значајну пажњу.

“Босић је драгоцјен човјек и потребан је СДС и има своје мјесто у СДС, али овај пут сам се одлучио за побједу. Сматрам да Петровић може да донесе побједу, имајући у виду да је Добој велико бирачко тијело, које је навикло на Петровића и на СДС. Дубоко сам убјеђен да побједом Иванића за српског члана Предсједништва БиХ и формирањем власти на нивоу БиХ, Босић ће у формирању другог дома парламента БиХ имати значајну позицију“, рекао је Говедарица.

Лидер НДП-а Драган Чавић потврдио је да ће представници опозиције присуствовати сједници Колегијума НС РС, а након тога саопштити став у вези присуства на посебној сједници НС РС на којој би требало да се расправља о извјештају о Сребреници од прије 14 година.