Одиграна позоришна представа “Љубав на лесковачки начин” у извођењу глумице Весне Анђелковић

У организацији ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ вечерас је которварошкој кино сали одиграна позоришна представа “Љубав на лесковачки начин” у извођењу глумице Весне Анђелковић .

Ријеч је о монокомедији која говори о удавачи Зорки Мантиној (по деди Манти), избирачици из старог Лесковца између два свјетска рата, када је Лесковац доживио културни и привредни процват.

Которварошани су веома топло поздравили причу о богатој удавачи Зорки која жели сама да изабере мужа, без родитељског утицаја, али свакоме просцу нађе ману.

„Ово је духовита прича о љубавним јадима лесковачке дјевојке а нагласак је на вјечном бирању између жене и мушкарца. У припреми је наставак ове приче када ће Зорка отпутовати у Словенију. Када завршим овај позоришни комад поново ћу доћи у Котор Варош“, рекла је Весна Анђелковић и додала да је представа добро примљена у читавом региону.

Истиче да је у изворној варијанти представа први пут одиграна прије десетак година а до сада је извођена више од стотину пута.

Анђелковићева потписује адаптацију, драматургију и режију ове представе која је настала по тексту Ненада Kражића “Зорка и момцови”.