Масловаре: “Џена” из Градачца почела санирати основну школу

Санација објекта Основне школе “Петар Петровић Његош” у Масловарама почела је замјеном вањске столарије.

Санација школе повјерена је предузећу “Џена” из Градачца, која ће за тај посао наплатити 199.103 КМ, иако је било понуда из Котор Вароша. Влада РС одобрила је за санацију Основне школе “Петар Петровић Његош” у Масловарама 200.000 КМ.

Грађевинцима у прилог иде и лијепо вријеме које је обиљежило прве дане марта, па је школски објекат одмах претворен у градилиште.

– Радници су почели да мијењају вањску столарију и већ су завршили посао у приземљу. Ако их вријеме послужи одмах послије столарије наставиће и преостале радове обухваћене пројектом санације школског објекта – рекла је директорица Основне школе “Петар Петровић Његош” Драгана Ђукић.

Она је додала да је замјена столарије и крова била неопходна јер ће на овај начин направити и велике уштеде у трошковима гријања у наредној зимској сезони, а и ученици и наставно особље ће имати боље услове за учење и рад.

– Ово је највеће улагање у објекат од када је изграђен и надам се да ће нас вријеме послужити и да ће радови бити завршени у што краћем року – рекла је Ђукићева.