Одобрено одржавање тренинга у школским дворанама

Министарство породице, омладине и спорта је, на основу консултација са спортским савезима а у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом у Републици Српској, затражило од Министарства просвјете и културе Републике Српске да омогући рад школских спортских дворана како би све спортске организације могле почети са несметаним радом.
Министарство просвјете и културе сматра да су створени услови да се, уз поштовање свих прописаних мјера, омогући одржавање тренажних процеса спортских организација и спортиста у школским спортским дворанама.
Спортске организације су дужне да, приликом организовања тренажних процеса у школским дворанама, поштују препоруке ЈЗУ Институт за јавно здравство Републике Српске, којима је дозвољено да се одржавају спортске активности, као и све друге препоруке и мјере надлежних институција с циљем заштите здравља и спречавања ширења корона вируса.
Школе нису дужне да корисницима школске дворане обезбиједе дезинфекциона средства, средства за хигијену, маске као ни другу заштитну опрему.