Одржан састанак са пољопривредницима

На иницијативу Одјељења за привреду и друштвене дјелатности данас је у општинској управи одржан састанак којем је присуствовало 16 пољопривредника са подручја општине. Пољопривредници су изнијели проблеме са којима се сусрећу, посебно око откупа млијека. Рефик Казић из Шипрага је изнио да због неорганизованог откупа није у стању дневно од 20 музних крава испоручути 250 литара млијека. Предложено је да се размотри могућност набавке лактофриза за откуп млијека.

Вршилац дужности начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Радислав Петрушић је истакао да је циљ састанка да се сагледају проблеми пољопривредних произвођача, како би локална заједница додјелом субвенција и кроз остале видове пружила помоћ пољопривредницима.

-У општинском буџету је ове године за подстицаје у пољопривреди планирано 40.000 КМ. Ускоро ће бити донесени правилници који ће бити прилагођени захтјевима пољопривредних произвођача. Пољопривредно савјетодавна служба ће наставити пружати неопходну помоћ пољопривредницима – рекао је Петрушић.

Д.К.