Одржана Новогодишња журка за најмлађе Которварошане

У организацији которварошког „Центра за културу, спорт и информисање“ и уз подршку Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, на игралишту Радничког универзитета одржана је „Новогодишња журка“ са Дједа Мразом и аниматорима Сњешком Бијелићем и Зеком.

Иако ове године није било снијега, атмосфера је била весела, а да тако буде побринуле су  се секције Основне школе „Свети Сава“ Котор Врош и малишани Дјечијег вртића „Лариса Шугић“.

На данашњој манифестацији објављени су и резултати конкурса на тему „Писмо Дједа Мразу“.

Најљепше писмо Дједа Мразу у појединачној категорији написала је Сара Раљић, ученица другог разреда. Друго мјесто припало је Еми Марковић, док су треће мјесто подијелили Санел Памић и Лука Петрушић.

Када су у питању писма која су дјеца радила у групама прво мјесто припало је ученицима I2 разреда који долазе из Основне школе “Свети Сава“ Котор Варош.

У великој конкуренцији малих креативаца друго мјесто припало је ученицима од другог до петог разреда  Основне школе „Петар Петровић Његош“ Масловаре, подручна школа Гарићи, док је треће мјесто припало је ученицима трећег разреда Основне школе „Петар Кочић“ Шипраге.

Посебно признање у групној категорији припало је малишанима Дјечијег вртића „Лариса Шугић“, група продужени боравак.

Дједа Мраз ни ове године није откривао другима шта су му малишани у повјерењу тражили за Нову годину, али неке жеље, гласније изговорене, ипак су дошле и до нас. Малишани из Дјечијег вртића су пожељели да добију бомбоне, играчке, аутиће и лутке, док су основци истакли да је најбитније  да их послуже срећа и здравље, а затим и одличан успјех у школи. Дједа Мраз заједно са аниматорима уз јелку и дјечије пјесмице, обрадовао је најмлађе Которварошане новогодишњим пакетићима и заједничким фотографисањем.