Општински турнир окупља мајсторе футсала из региона

У организацији општине Котор Варош и Центра за културу, спорт и информисање, од 12. до 18. јуна, биће одржан традиционални 55. турнир у малом фудбалу „Котор Варош 2023“, који ће окупити велики број тимова из Словеније, Србије, Републике Српске и Федерације БиХ.

Голман репрезентације БиХ и једно од најзвучнијих имена футсала у земљама окружења Дарко Милановић-Деко предводи екипу прошлогодишњег побједника, а саиграчи ће му бити члан шампионске екипе Радника из Бијељине Владимир Џомбић и првотимац тузланског Салинeса Милош Радујковић.

Презимена попут Верића, Станивуковића, Вучића, затим домаћих мајстора футсала Башића, Трифковића и осталих играча которварошког клуба, који ће за ову прилику бити појачани играчима КМФ „Брод“, затим футсал тим „Добровци“, са играчима који наступају за КМФ „Грачаница“, сви они гарантују фантастичан шестодневни турнир на игралишту Радничког универзитета.

Желимо да овогодишњи турнир буде спектакуларан како у играчком тако и у организационом смислу. Поред набројаних играча и екипа очекујемо и долазак екипа из Србије и Словеније, чиме ће ова манифестација имати међународни карактер. Гледајући имена футсалера који ће учествовати на турниру слободно можемо рећи да ће ово бити врхунски спортски догађај за бројну публику“, поручили су организатори.

Из Србије је долазак најавила екипа Фасада Ђурђево, за коју наступају играчи КМФ „Летећи Холанђанин“.

Пријаве екипа трају до понедјељка /12. јуни/, када ће се у вечерњим часовима обавити жријеб у три категорије: сениори, предузећа и пионири /2008. годиште и млађи/.

Укупни наградни фонд турнира, који се игра по футсал правилима /4+1/ износи 8.000 КМ, што је знатно више у односу на прошлу годину.

Турнир ће у уторак отворити екипе у кокуренцији предузећа и јавних установа, док ће групна фаза сениорског дијела турнира почети дан касније.

Све заинтересоване екипе се могу пријавити на бројеве телефона 065/353-614 /Круле/ и 065/916-945 /Драган Зељковић/.

Утакмице ће бити одигране на игралишту Радничког универзитета, а и ове године турнир су подржали бројни привредни субјекти са подручја општине.

За најуспјешније екипе и појединце у свим категоријама су, поред пехара и диплома, обезбијеђене вриједне робне и новчане награде.