Отворен Омладински центар „Пета страна свијета“

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и предсједник Омладинског центра Неда Смиљић данас су свечаним пресијецањем врпце отворили просторије Омладинског центра „Пета страна свијета“.

Ријеч је о пројекту који су заједнички организовали Омладински центар, хуманитарна организација Ворлд вижн, Средњошколски центар /СШЦ/ „Никола Тесла“ и општина Котор Варош.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је истакао да ће отварањем Омладинског центра највише користи имати млади.

„Вјерујем да ће млади наше општине знати да искористе овај простор, који ће бити мјесто њиховог окупљања, креативног изражавања и промоције њиховог стваралаштва“, рекао је Сакан и додао да ће општина у оквиру својих могућности подржавати њихов рад.

Предсједник Омладинског центра „Пета страна свијета“ Неда Смиљић је нагласила како ће се у новоотвореним просторијама одржавати различити догађаји, промоције, радионице и друге активности које ће сами креирати.

„Коначно имамо простор гдје ћемо моћи да се испољимо, да изнесемо своје идеје и да их остваримо. Овај простор ће увијек бити доступан младима, ту ћемо моћи неформално да се едукујемо и промовишемо наше активности и волонтеризам“, поручила је Смиљићева.

Отварањем Центра за младе, како је истакла представник Ворлд вижна Љиљана Радић, младима се жели дати вјетар у леђа како би остали у свом граду и заједно са општином стварају претпоставке за бољу и дугорочнију перспективу младих.

Предсједник удружења „Пета страна свијета“ Неда Смиљић је уручила захвалнице појединцима и институцијама који су пружили свесрдну подршку у реализацији овог пројекта.