Котлићијада окупља рекордан број учесника

КОТОР ВАРОШ, 16. АПРИЛА – Традиционална „Которварошка котлићијада“ биће одржана у недјељу, 21. априла, и окупиће у такмичарском дијелу велики број екипа из земаља региона, а посјетиоци ће моћи да дегустирају ловачке и риболовачке котлиће.

Једанаеста котлићијада почеће у недјељу у 8.00 часова на градском купалишту „Бјелине“, а окупиће ловце и риболовце из Аустрије, Словеније, Хрватске, Србије, Републике Српске и Федерације БиХ.

Општина Котор Варош обезбиједила је точено пиво и зачине за све који буду учествовали у такмичарском и ревијалном дијелу ове манифестације.

„Котлићијада је постала бренд и туристичка узданица Котор Вароша, али и гастрономска манифестација која окупља велики број наших суграђана. Вјерујем да ће тако бити и ове године, јер се очекује лијепо вријеме, а као покровитељ овог догађаја позивам све Которварошане да дођу и буду дио кулинарског спектакла“, истакао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

Директор Туристичке организације општине Котор Варош Миодраг Петровић рекао је да влада огромно интересовање за овогодишњу котлићијаду.

„За учеснике који ће се такмичити у припремању риболовачког котлића обезбиједили смо довољне количине рибе, за најуспјешније екипе предвиђени су пехари, дипломе и робне награде, а најтежи задатак имаће стручни жири да одабере побједнике у обје категорије“, додао је Петровић.

Због чињенице да влада велико интересовање за ову манифестацију неопходно је да сви који желе учествовати у такмичарском дијелу на вријеме пријаве екипу и резервишу мјесто на купалишту „Бјелине“.

„Которварошку котлићијаду“, која се одржава у оквиру обиљежавања 24. априла – Дана општине, организује општина у сарадњи са Туристичком организацијом ове локалне заједнице, Спортско-риболовним друштвом /СРД/ „Котор Варош“, те ловачким удружењима са подручја општине, „Узломац“, „Јеловка“ и „Борчићи“.