Отворена ликовна колонија „Хајдучке воде 2021“

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан отворио је данас на Хајдучким водама Ликовну колонију која је окупила 11 академских сликара и надарених љубитеља ликовне умјетности из Котор Вароша.

Сакан је рекао да колонија има за циљ да подигне свијест о ликовној умјетности како у Котор Варошу тако и у околини.

“Вјерујем да ће у наредна два дана 11 умјетника пронаћи инспирацију у природи и самом амбијенту Хајдучких вода и планине Борја, те да ће својим дјелима обогатити фундус галерије у нашем граду”, поручио је Сакан.

Умјетници ће у току дводневне ликовне колоније имати задатак да насликају по једно платно, а можда и више у зависности од сензибилитета умјетника.

“Најзначајније је да сваки аутор ради оно што му је најјаче и најближе, јер тако, по мом искуству, настају најбољи радови, а овај амбијент је сјајна инспирација. Током трајања колоније умјетници ће моћи да размијене мишљења о радовима, да сумирају утиске и на крају да настала дјела изложе, а један дио слика ћемо поклонити нашим домаћинима”, рекао је иницијатор ове манифестације дипломирани ликовни умјетник Горан Чупић.

Учесници ликовне колоније „Хајдучке воде 2021” су Бранко Русмир, Санела Поповић, Дара Божичковић, Мухамед Хускић, Горан Чупић, Теодора Јурић, Марија Марић, Жељка Нарић, Ивана Стаменковић, Ана Борић, Ивана Јурић и Јелена Јурић из Котор Вароша.

Организатор Ликовне колоније „Хајдучке воде 2021” је Јавна установа “Центар за културу, спорт и информисање”, а покровитељи општина Котор Варош, Хотел Хајдучке Воде, Маркет „АС“ и компанија „Блицнет“.