Отворена ликовна колонија „Котор Варош 2020“

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан данас је на Градском тргу свечано отворио ликовну колонију, која је окупила 12 академских сликара и дугогодишњих надарених љубитеља ликовне умјетности из  Котор Вароша.

Сакан је рекао да Колонија има за циљ да подигне свјест о ликовној умјетности како у Котор Варошу тако и у околини.

Вјерујем да ће у наредна три дана 12 умјетника пронаћи инспирацију у природи и самом амбијенту Градског трга, те да ће својим дјелима обогатити фундус галерије у нашем граду„, поручио је Сакан.

Умјетници ће у току тродневне ликовне колоније имати задатак да насликају по једно платно, а можда и више у зависности од сензибилитета самог умјетника.

По ријечима домаћина ове манифестације Горана Чупића планирана је и изложба насталих умјетничких дјела.

Током трајања Колоније умјетници ће моћи да размијене мишљења о радовима, да сумирају утиске и на крају да настала дјела изложе у галеријском простору„, истакао је Чупић.

Учесници ликовне колоније „Котор Варош 2020“ су Дајана Недић, Елеонора Кузмић, Екатарина Кузмић, , Горан Чупић, Дара Божичковић, Ријалда Алић, Санела Поповић, Теодора Јурић, Марија Жупњанин, Милица Мијатовић, Жељка Нарић и Ивана Стаменковић.

 Организатори ликовне колоније „Котор Варош 2020“ су ЈУ „Центар за културу, спорт и информисање“ Котор Варош и општина Котор Варош.