„Овдје нема ни истине ни правде“

„Правда за Давида – стоп неразјашњеним убиствима у Бањалуци“. Породица Драгичевић и грађани Бањалуке овако се већ 177 дана окупљају на тргу Крајине, тражећи истину и одговор на питање : „Ко је убио 21-годишњег бањалучког студента Давида Драгичевића?“

Пола године обилазимо све институције тражећи само једну ријеч, истину. Са истином правда ће бити задовољена. Али овдје нема ни истине ни правде – рекао је отац убијеног Давида, Давор Драгичевић.
„шест мјесеци је како те скрнаве. Ја сам жив, мајка ти је жива, сестра и брат су ти живи и група „Правда за Давида“. Ми се знамо носити са свим њиховим и лажима, клеветама и свим осталим што нам сервирају.“ , рекао је Давор Драгичевић

Урадили сте нешто најсвирепије што се могло урадити једном родитељу, узели сте његово дијете. То вам никад нико не може опростити – поручио је Драгичевић.

„Свима сам се обратио и службено и лично. Нико ми ниједан конкретан одговор није дао. Тапшање по рамену, изрази саучешћа ваши мени не требају и не значе ми ништа. Вратити ми дијете не можете. Зато ћу урадити оно што сматрам да би сваки родитељ или отац дјетета требао да уради. Прогонићу вас убице и злочинци до смрти.“ , рекао је Драгичевић.

Окупљеним грађанима прочитано је писмо Давидове мајке, Сузане Радановић.

„Вјерујем да ти злотвори не осјећају ни секунде кривице, јер мој мозак, мој разум не може да схвати да послије таквог злочина могу нормално да функционишу. Да једу, пију, иду на посао, веселе се са својом дјецом. Зато ме је страх, не за мене. Мене да нема, да нестанем то би ми била услуга.“, наводи се између осталог у писму Давидове мајке.

Давор Драгичевић свима се захвалио што су уз њега и Давидову мајку већ 177 дана на тргу. Ваша храброст много је већа од моје, рекао је Давор.

Правда за Давида данас се огласила саопштењем у коме демантује лажи изнесене, како наводе у синоћној информативној емисији „творнице лажи“ -РТРС. Наводе да тиме покушавају да укаљају имена чланова групе Правда за Давида и да на тај начин покушају да смање интезитет подршке групи који из дана у дан расте.

Чланови групе Правда за Давида су већ покренули код адвоката израде тужби  против Синише Михаиловића и директора Драшка Милиновића.