Овогодишња „котлићијада“ обара све рекорде

„Већ сада је извјесно да ће ово бити најмасоовнија и најпосјећенија котлићијада до сада, јер је пријављен рекордан број екипа у такмичарском дијелу“, рекао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

По његовим ријечима највише екипа је из Котор Вароша, а долазак су најавиле екипе из сусједних општина и градова, Федерације БиХ, Аустрије, Словеније и Србије.

„Очекујемо и значајан број екипа у ревијалном дијелу, а сви посјетиоци ће моћи бесплатно да дегустирају ловачке и риболовачке котлиће“, нагласио је Сакан.

Општина Котор Варош обезбиједила је зачине, дрва и довољне количине точеног пива за све који буду учествовали у такмичарском и ревијалном дијелу ове манифестације.

Котлићијада се одржава у недјељу на Градском купалишту „Бјелине“ са почетком у 08.00 часова, када ће се извршити пријава екипа.

Стручни жири ће оцјењивати котлиће у периоду од 12.00 до 13.00 часова, а проглашење најуспјешнијих екипа је предвиђено у 13.15 часова.

У богатом културно-умјетничком програму наступиће чланови Фолклорног ансамбла „Котор Варош“ и Културно-умјетничког друштва „Брио Рудар“ Масловаре.

За учеснике који ће се такмичити у припремању риболовачког котлића обезбијеђене су довољне количине рибе, за најуспјешније екипе предвиђени су пехари, дипломе и робне награде, а најтежи задатак имаће стручни жири који треба да одабере побједнике у обје категорије.