Павића подржава већи дио чланства ДНС-а

 

Бројни чланови ДНС-а из Бањалуке, већина мјесних одбора и одборници из Скупштине града Бањалука упутили су подршку предсједнику ДНС-а Марку Павићу и Предсједништву ове странке који су смијенили Недељка Чубриловића.

Како сазнајемо, они истовремено захтијевају од предсједника Павића да распусти Градски одбор ДНС-а Бањалука, јер чланство ДНС-а, како кажу, не може више да ћути на то да су годинама заточеници нечијих емотивних веза и приватних интереса.

“Ако нам је стало до јачања наше партије, не можемо више због мира у кући да повлађујемо онима који годинама систематски руше ДНС, који праве спискове за одстрел наших најбољих чланова и који су отишли толико далеко да су и институције Републике Српске злоупотријебили због фрустрација својих љубавница“, наводи се у захтјевима бањалучких чланова ДНС-а који су упућени предсједнику Павићу.

Чубриловићу гори под ногама

Одлука Предсједништва ДНС-а о смјени Чубриловића са функције замјеника предсједника ове странке, наишла је на одобравање међу чланством.

Наиме, како наводи наш извор, дешавања након одржаних парламентарних избора, нарочито смјена истакнутих кадрова ДНС-а, који су највише допринијели успјеху странке на изборима, у чланству су доживјели као понижење на које није могуће оћутати ни због којег “вишег“ интереса. На незадовољство је, каже наш извор, утицала чињеница да је спискове за смјену кадрова ДНС-а састављао Чубриловић, што је међу чланством доживљено као издаја без преседана.

“Павићев потез је дошао у посљедњем тренутку“, речено нам је, јер је ДНС-у пријетила опасност од тога да чланство почне да масовно напушта странку. Захтјев Чубриловићевог пулена Босанчића да Павић поднесе оставку, наш извор је прокоментарисао тиме да, како је рекао, Чубриловићу “гори под ногама“ јер је сада јасно да је обмануо Додика да он иза себе има девет посланика ДНС-а.

Након сједнице Предсједништва ДНС-а, испоставило се да је та подршка пала “на три слова“ чиме Чубриловићу пријети опасност да изгуби дугогодишњу Додикову заштиту. Времена нема много, у питању је свега неколико дана и зато Чубриловић повлачи очајнички потез, односно захтјев за смјену Марка Павића, објашњава наш извор близак врху ДНС-а.

Он је још додао да је Павић показао сву мудрост тиме што је изабрао најбољи тајминг за свој потез, чиме је неугодно изненадио оне који су му радили о глави.