ПЕКАРА ОБЕЛИКС НОВИ ВЛАДАР „КВИМПЕКС АРЕНЕ“

Синоћ је на игралишту на Новом Насељу завршен 9. традиционални футсал турнир „Ново Насеље 2019“. У сјајном финалу екипа Пекара Обеликс савладала је ГЛ Сервис Ново Насеље након бољег извођења пенала.Финални дан почео је ревијалном утакмицом у знак сјећања на истинске заљубљенике у фудбал, Дејана Кршића и Дејана Јурића, који су трагично настрадали у својим родним мјестима, Забрђу и Ободнику.

Након тога услиједили су и полуфинални сусрети у којима су се састали ГЛ Сервис Ново Насеље и Техномонт, те Пекара Обеликс и Спортек. Убједљивим тријумфима од 5-0 и 3-0 у финале су прошле екипе ГЛ Сервис и Пекара Обеликс. У утакмици за треће мјесто Техномонт је славио против Спортека 4-1.Права посластица виђена је у финалном сусрету. Обеликс је преко Ђаковића повео 1-0, да би играчи ГЛ Сервиса преко Вујичића и Зарића окренули резултат на 2-1. Ипак, у посљедњим тренуцима Хибић погађа за 2-2 и одводи финални сусрет на пенале. Кључна је била друга серија гдје је пенал Тепића одбранио Милен Кутић, и тако својој екипи донио трофеј и новчану награду од 1000 КМ. Другопласираној екипи је припало 650 КМ, а трећепласираној 200 КМ.Најбољи голман турнира је Милен Кутић, а најбољи стријелац и играч Енис Мушановић, играчи побједничке екипе.Награде најуспјешнијим екипама и појединцима уручили су Начелник општине Зденко Сакан, замјеник начелника Младен Тривуновић, те власници и директори предузећа који су помогли организацији турнира.


Турнир је организовала Мјесна заједница Котор Варош, уз велику помоћ Општине Котор Варош и Јавне установе Центар за културу спорт и информисање, као и великог броја привредних субјеката са подручја которварошке општине. Дугогодишњи генерални спонзор турнира је Квимпекс д.о.о.