Потписан уговор о почетку изградње нове зграде општине Котор Варош

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и власник фирме „Грађус” Славко Ђукић уз присуство замјеника начелника општине Младена Тривуновића потписали су данас уговор о почетку изградње нове зграде локалне управе Котор Варош.

Комисија за избор најповољнијег понуђача констатовала је да је которварошко предузеће „Грађус” доставило најповољнију понуду на тендер за изградњу зграде локалне управе Котор Варош.

На тендеру, који је завршен 9. августа, документацију је преузео 21 понуђач.

-Цијена будућег сједишта локалне управе, према достављеној понуди, износиће 1.133,80 КМ по квадратном метру, а површина објекта у којем ће бити смјештена општинска администрација износиће 2.358 квадрата, рекао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан .

Рок за изградњу зграде по принципу “кључ у руке” је 360 дана, једино у случају лоших временских услова тај рок би био продужен, а нове просторије на услузи грађанима биће одмах по завршетку радова и уређењу унутрашњих просторија.

– Ово је велики изазов за грађевинско предузеће „Грађус“ и врло захтјеван и обилан посао. Убјеђен сам да ћемо у предвиђеном року и у сарадњи са нашим партнерима завршити све радове предвиђене данас потписаним уговором, наглсијо је власник фирме„Грађус” Славко Ђукић .

Планирано је да стара и дотрајала зграда у којој је сада смјештена општинска управа буде срушена, а простор на којем се налази и локацију око новог објекта украсиће нови градски трг.