“Петог октобра идем на твој гроб, сине…”

Петог октобра идем на твој гроб, сине. Нисам био од 40 дана. Послије тога, више ништа у овој држави Давор Драгичевић не гарантује, рекао је вечерас отац страдалог младића Давида Драгичевића на 186. окупљању грађана на Тргу Крајине.

Грађани се већ мјесецима окупљају на тргу, тражећи да се расвијетле околности смрти 21-огодишњег младића и да институције заврше истрагу о убиству.

– Већ 186. дан смо, сине, на твом тргу. Тражимо од институција немогуће – истину и правду – рекао је Давор.

На тргу се заорило и “Идемо до краја, Давиде”, а отпјевана је и Давидова пјесма “Клинац у гету”, уз подигнуте песнице.

Као и свако вече од како се грађани окупљају у знак подршке Давору Драгичевићу и његовој породици, прочитана су и нека од писма подршке која групи “Правда за Давида” стижу са свих страна свијета.

Окупљени су хорски понављали питање “Ко је убио Давида?”.

Са свих страна чули су се и повици “Ћаћа никад неће остати сам” и “Остајемо овдје”, “Идемо до краја”, “Остајемо уз Давора”.

Неки од окупљених поручили су и да се овдје окупљају као родитељи, а не као рушитељи Републике Српске, те да је једино за шта у животу треба да се боримо јесте “да имамо живу дјецу, што Давор више нема”.

– Рекао сам прије 6 мјесеци. Први сте почели, први ћете и завршити – истиче Давор и додаје: “5. октобар, 18 часова. Идемо до краја Давиде”.

– Зашто поштујете институције, зашто плаћате рачуне? Нема овдје државе за нас. Ко ће вас судити и осудити? Ја одговор на питање ко је убио Давида никад нећу добити од ових људи овдје. Нека дођу, нека кажу да нису убили Давида. Још мало и ја идем одавде својој кући – поручио је Давор.