Почели радови на асфалтирању круга Дома здравља и доградњи Дјечијег вртића

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан потписао је данас уговоре са извођачима радова који ће афсалтирати круг Дома здравља „Свети Пантелејмон“ и извршити доградњу Дјечијег вртића „Лариса Шугић“.

Са предузећем „Петровић д.о.о.“ је потписан уговор о асфалтирању приступне улице и уређењу комплетног круга которварошког Дома здравља у вриједности 95.229 КМ.

„Свјесни смо колики је проблем пацијентима представљао пут пун рупа и зато смо делегирали овај пројекат у оквиру капиталних инвестиција које реализује општина Котор Варош“, рекао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан и додао да је рок извођења радова 45 дана.

Которварошки Дом здравља ове године има 12.308 регистрованих пацијената у девет тимова породичне медицине.

”У разне инвестиције у оквиру Дома здравља у претходне двије године је уложено око два милиона марака, чиме је ниво услуга подигнут на знатно виши ниво. Чинимо све како би Которварошани имали што квалитетнију здравствену заштиту”, нагласио је Сакан.

Грађевинско предузеће „Декол“ ће извести радове на доградњи дјечијег вртића „Лариса Шугић“ у вриједности 54.126 КМ.

„У вртићу тренутно борави 149 малишана, а проширењем капацитета формираће се шест васпитних група од чега ће бити двије јасличке. Ријеч је о стављању у функцију још једне просторије унутар вртића на 80 квадратних метара корисног простора“, закључио је Сакан.

Рок за извођење ових радова је 90 дана.