Подићи свијест грађана о значају уређене животне средине

На данашњем састанку представника Општинске управе и Комуналног предузећа „Бобас“ је закључено да је неопходно додатно подићи свијест грађана о значају чисте и уређене животне средине, како би планиране акције уређења града биле реализоване на задовољство свих суграђана.

У марту и априлу је планиран низ акција уређења града, које ће обухватити сва насеља од чишћења до обнове сигнализације, зеленила, уређења обала Врбање, прање улице, садњу нових дрворда и одвоз крупног отпада.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је истакао да је од прошлог састанка до данас организована акција уклањања шибља и растиња на локалитету купалишта Брана, а предвиђена је још једна наредне седмице у оквиру пројекта „Парк природе“ у којој ће учествовати радници Општинске управе и Територијалне ватрогасне јединице.

До обиљежавања Дан општине ћемо на локалитету купалишта Брана посадити саднице платана и оспособити игралиште за одбојку на пијеску. У претходном периоду смо санирали шест дрвених паноа и вратили у функцију већину саобраћајних знакова, које је порушио олујни вјетар. Током наредна два мјесеца биће синхорнизоване активности свих служби тако да ће се радити и на исцртавању сигнализације и чишћења и рјешавања „дивљих депонија“, истакао је Сакан.

Он је навео да ће се у сарадњи са Комуналним предузећем уредити јавне површине у градском подручју.

Акценат ћемо ставити на шеталишта и излетишта, а овом приликом позивам све суграђане на одговоран однос према драгоцјеној природи и заштити животне средине“, нагласио је Сакан.

У традиционалној акцији чишћења града учествоваће запослени у локалној самоуправи, јавним предузећима и установама чији је основач општина, представници невладиних организација и удружења грађана, спортски клубови, ученици и просвјетни радници основних и средњих образовних установа.

На данашњем састанку разговарано је и о реализацији програма чишћења и одржавања јавних површина на подручју мјесних заједница за 2024. годину.