Подршка општине за почетак наставе у школама

Начелник општине Котор Варош,Зденко Сакан, најавио је јуче подршку општине за безбједан почетак наставе у школама и поштовање епидемиолошких мјера, с циљем заштите здравља ученика и свих становника ове локалне заједнице.

Након састанка са директорима основних школа и представником Средњошколског центра „Никола Тесла“ на тему припреме за почетак школске године у клупама, Сакан је рекао да је да је веома важно правилно понашање у спровођењу прописаних мјера.

„Гледајући број запослених и ученика школе су велики систем и управо зато су прописане прецизне препоруке у циљу заштите здравља ученика и запослених, али и као грађани морамо размишљати о нашим ученицима и запосленима у школама, јер су дио заједнице“, поручио је Сакан.

Директор Основне школе „Свети Сава“, Слађана Шубара, подсјетила је да нова школска година почиње у уторак, 1. септембра, уз измијењене услове и уз поштовање мјера Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и Института за јавно здравство Српске.

Поред тога што смо дезинфиковали све просторије обезбиједили смо све услове у свим школским објектима да буду опскрбљени дезинфекционим средствима и да буду појачане мјере хигијене. Изазов је велики пред нама али ако будемо поштовали, сви заједно, прописане мјере имаћемо смањен ризик од оболијевања“, рекла је Шубара и додала да ће ове године у први разред кренути 105 ученика у централној и подручним основним школама.

Она је додала да су представници школа добили и детаљне инструкције за поступање у случају да се у овим установама појави зараза вирусом корона.