Подршка развојним пројектима у Крушеву Брду

КОТОР ВАРОШ, 12. АПРИЛА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас пријем за представнике удружења „Центар за обнову и развој села“ Крушево Брдо.

Ријеч је о Удружењу које баштини обичаје и традицију Крушева Брда са жељом да ту традицију наставе и млађи нарашатаји, како не би заборавили своје поријекло.

„Окупљени смо око идеје напретка и развоја Крушева Брда и околине, а наше активности су усмјерене у реализацију инфраструктурних пројеката руралног развоја и туризма. Првенствени циљ је развој Крушева Брда и околних села са влашићких обронака, а све уз поштовање и промоцију традиције ових подручја“, рекао је предсједник удружења „Центар за обнову и развој села“ Крушево Брдо Горан Ивановић.

Обнова старе школе и њено претварање у „етно музеј“ је један од приоритета у раду овог Удружења, као и пројекат чишћења корита ријека Врбање и Крушевице, чији су апликанти били оснивачи Удружења као неформална група грађана.

„Желим им да наставе са успјешним радом и да чувају обичаје и традицију. Општина ће у границама својих могућности подржати рад овог Удружења, пружајући подршку у границама својих могућности у реализацији пројеката који су од значаја за развој Крушева Брда“, поручио је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.