Polako se oporavlja Vanja Pejaković

Vanja Pejaković, učenik banjalučke Poljoprivredne škole koji je na ekskurziji u Italiji tokom skoka u plitku vodu slomio vratni pršljen, polako se oporavlja, kaže njegov otac Saša.

Dok se oni bore u Italiji, u Vanjinom rodnom gradu, našem Kotor Varošu se i dalje se bore da prikupe pomoć za njegovo liječenje. Početkom jula aktiviran je humanitarni broj 1416, a organizovane su i humanitarne sportske aktivnosti.

„Taj broj će biti aktivan sve do 31. jula. Neki dan, 12. jula smo tražili presjek stanja, koliko je prikupljeno za tih prvih 12 dana i rekli su nam da ima oko 21.000 maraka“, rekao je Borislav Brborović, sekretar Crvenog krsta Kotor Varoš.

„Na turniru u malom fudbalu i na turniru u uličnom basketu skupili smo blizu 2.000 konvertibilnih maraka koje smo proslijedili na žiro račun njegove majke i na taj način želimo pomoći njegovo liječenje i što brže ozdravljenje“, rekao Dragan Zeljković, direktor JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Kotor Varoš.

Vanjini roditelji stalno su s njim, i iščekuju, kažu, dobre vijesti. Vanja je u bolnici od kraja maja, a očekuje se da će tamo morati da provede još minimum 6 mjeseci.

„Pomjera desnu ruku, pomjera malo i desnu nogu, ima nekog napretka. Samostalno diše već 7-8 dana, nije prikopčan više na aparate, tako da ima napretka“, kazao je Saša Pejaković, otac Vanjin.

Direktor škole koju Vanja pohađa kaže da i školarci među sobom sakupljaju pomoć za druga, a i on je optimističan jer, kaže, neće zaboraviti riječi ljekara.

„Doktor koji ga je prihvatio, kad ga je skinuo do pojasa i vidio onako mladog i mišićavog je rekao: “Ova mladost će pobijediti, on neće iz mojih ruku izaći dok ja ne budem završio onako kako treba to sve”, rekao je Edi Haneš, direktor banjalučke Poljoprivredne škole, piše ATV.

Podsjećamo, pozivom na 1416 donirate po jednu marku za Vanjino liječenje.

Izvor: atvbl