Помоћница министра за предшколско, основно и средње образовање посјетила данас ОШ „Свети Сава“ у Котор Варошу

Обнова школе и манифестација под називом „За осмијех више у долини сунца“ били су данас у фокусу посјете, помоћнице министра за предшколско, основно и средње образовање Републике Српске Радмиле Коцић – Ћућић, Основној школи „Свети Сава“ у Котор Варошу.
Током радног састанка помоћница министра је разговарала са директорицом Основне школе „Свети Сава“ Слађаном Шубаром о динамици радова на обнови школског објекта и о будућим активностима ове образовне установе.
Ово је школа која за своје резултате заслужује све похвале и треба да буде примјер и на регионалном нивоу. Школа је ушла у програм обнове који финасира ЕУ кроз пројекте УНДП-ија. Ту смо да бисмо узели учешће заједно са директорицом у свим активностима како би се овај посао обнове квалитетно завршио. Поред тога подржаћемо сарадњу школе са локалном заједницом и привредом, уз позив и осталим привредним субјектима да поводом никољданских празника донирају дарове дјеци“, истакла је Коцић –Ћућић.
Захваљујући помоћи Министарства просвјете и културе РС, ОШ „Свети Сава“ се нашла међу школама које су обухваћене програмом обнове УНДП-ија.
У првој фази УНДП-и неће моћи да испоштује све захтјеве као према осталим школама, али ће се током прве фазе обнове замијенити столарија у приземљу школске зграде, уз отворену могућност да након фебруара када се улази у нову фискалну годину конкуришемо за нова средства.“, рекла је Шубара.
Након радног састанка помоћница министра је заједно са директорицом школе присуствовала манифестацији „За осмијех више у долини сунца“ која је одржана у Дабовцима, у организацији предузећа „Сунце“ власнице Љубице Марковић. Ово узорно предузеће даривало је никољданским пакетићима ученике подручне школе из Вагана која ради у овиру ОШ „Свети Сава“.

posjeta 1