Порибљена ријека Врбања и њене притоке

Чланови Спортског риболовног друштва „Котор Варош“ порибили су данас ријеку Врбању и њене притоке /од Подбрђа до Крушева Брда/ са 160 килограма млађи поточне пастрмке у сарадњи са предузећем „Лука“ из Шипрага и 10.000 комада млађи поточне пастрмке у сарадњи са Спортским риболовним друштвом „Бањалука“.

Предсједник Спортског риболовног друштва „Котор Варош“ Самир Скопљак истакао је да ово друштво у континуитету спроводи порибљавање и да су Врбања и њене притоке постале препознатљиве по племенитим врстама пастрмке и липљена.

,,Наша обавеза је да вратимо повјерење рибара из Српске и региона заинтересованих за риболов у которварошком крају“, рекао је Скопљак и захвалио људима из Спортског риболовног друштва „Бањалука“ и предузећа „Лука“ из Шипрага на изузетно вриједним донацијама, као и општини Котор Варош.

Скопљак је замолио све рибаре, али и грађане, да заједно раде на очувању ријеке Врбање и њених притока, како рибе тако и чистоће самих ријека.

,,Потребно је да сви станемо у одбрану наших ријека, јер поред спортских активности, ријека Врбања се користи и за пиће“, нагласио је Скопљак.

Сутра /недјеља/ ће бити одржано општинско такмичење на овој ријеци у дисциплини „Лов рибе удицом на пловак“.

Такмичење ће бити одржано у три категорије, и то пионири /до 14 година/, омладинци /од 14 до 18 година/ и сениори /од 18 до 60 година/.

Окупљање такмичара предвиђено је на градском тргу, након чега ће пријављени рибари бити распоређени на предвиђене локалитете.

Истог дана, биће одржан и Меморијални турнир „Флај фишинг такмичарски риболов Војо Вуковић“ на ријеци Врбањи и њеним притокама у мјесној заједници Грабовица.

Право учешћа на овом такмичењу имају регистровани чланови Спортског риболовног друштва „Котор Варош“, који посједују важећу риболовну дозволу за ову годину.

Побједници у такмичарском риболову биће проглашени у 14.00 часова на градском тргу.

Из Спортског риболовног друштва „Котор Варош“ позвали су љубитеље риболова и природе, као и заинтересоване грађане, да присуствују овим активностима.